Volledige gebitsprothese 

Wanneer iemand geen eigen tanden of kiezen meer heeft, dan zal een volledige gebitsprothese aangeboden worden. Wanneer uw eigen tanden en kiezen niet meer in goede staat zijn, wordt soms geadviseerd om deze te laten verwijderen. In dat geval komt u in aanmerking met uw eerste gebitsprothese. Maar ook als u al een gebitsprothese heeft komt u in aanmerking voor een nieuwe. 

Eerste gebitsprothese
Wanneer de tandarts besluit om uw laatste tanden en kiezen te trekken, krijgt u uw eerste gebitsprothese. Dit is een tijdelijke gebitsprothese zodat u niet zonder tanden en kiezen hoeft uit te houden. De looptijd van uw eerste gebitsprothese is per verzekering verschillend.

Nieuwe gebitsprothese
Na de looptijd van uw eerste gebitsprothese zullen we overgaan op de nieuwe gebitsprothese. Gemiddeld gezien gaat een gebitsprothese 5 tot 7 jaar mee, dit kan per persoon verschillen. Dit heeft te maken met de slijtage van de tanden en kiezen. Na 5 jaar heeft u dus recht op een nieuwe gebitsprothese. Dus ook als u al een gebitsprothese heeft, dan komt u in aanmerking voor een nieuwe als deze verouderd is.

Wat als het na verloop van tijd losser gaat zitten of te veel eten onder komt?
Het kan voor komen dat uw prothese na verloop van tijd wat losser gaat zitten en/of er te veel etensresten onder terecht komen. De oorzaak hiervan is het natuurlijk slinken van de kaak. Het volume van uw kaakbot neemt over een lange periode af waardoor er ruimte ontstaat tussen uw kaak en de prothese. Het comfort dat u ervaart met de prothese zal hierdoor afnemen. Dit kan opgelost worden door middel van een rebasing.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over volledige gebitsprotheses? Neem dan contact op met een van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de behandelmogelijkheden en de kosten die daarbij komen kijken.