Rebasing

Na verloop van tijd gaat de kaak slinken. Dis is een natuurlijk proces dat helaas niet te voorkomen valt. Door middel van implantaten kan het proces afgeremd worden, maar niet gestopt. Mocht de gebitsprothese door het slinken losser gaan zitten en/of komen er etensresten onder de prothese terecht? Dan kan een rebasing de oplossing zijn. 

Dit wordt veroorzaakt doordat de pasvorm niet goed meer is. Om de pasvorm van de prothese te optimaliseren, wordt er een nieuw laagje kunststof onder de prothese gezet. Hierbij wordt de volledige basis van het kunstgebit vernieuwd. Dit wordt een rebasing genoemd.

Wat is een rebasing?
Een rebasing is een behandeling waarbij een ‘laagje’ of ‘voering’ gemaakt van kunststof wordt aangebracht onder de prothese zodat deze weer goed op de kaak past. De pasvorm wordt dus verbeterd. De behandeling vindt altijd plaats in de ochtend. Er wordt dan een afdruk van de kaak genomen. Gedurende de middag zal de rebasing worden aangebracht en aan het einde van de middag kunt u de prothese komen ophalen. Hierdoor hoeft u de prothese alleen maar enkele uren te missen.