Over ons

Kunstgebit Zorgcentrum B.V. is opgericht in het jaar 2006 met haar eerste vestiging in Horst, Limburg. Destijds begon het als een Tandtechnisch Laboratorium dat alle tandtechnische werkzaamheden van tandartsen verricht. In 2008 heeft de praktijk een omschakeling gemaakt tot Tandprothetische Praktijk. We hadden een duidelijk doel voor ogen: gebitsprothese-dragers helpen een optimale mondgezondheid, en daarbij de functionaliteit, te verzorgen en helpen behouden. Er bleek al snel dat er veel belangstelling was voor onze diensten. Daarom openden we in 2009 onze deuren ook in Veghel en in 2012 in Uden, beiden gelegen in Noord-Brabant. Nu, jaren later, heeft de hele familie zich aangesloten bij het team. Samen dragen we in Veghel en Uden zorg voor al uw uitneembare gebitsprotheses!

Wat is een tandprotheticus eigenlijk?
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten, vervaardigen en verzorgen van uitneembare gebitsprotheses. De tandprotheticus is zowel medisch opgeleid en technisch vaardig, wat wordt gebruikt voor het zorgvuldig vervaardigen van de prothese en het bieden van deskundige nazorg. Het verschil met een tandarts is dat de tandprotheticus geheel zelfstandig alle behandelingen vanaf het begin tot eind uitvoert met oog op het beste eindresultaat. Een tandarts meet alleen de prothese aan en laat het vervaardigen over aan een tandtechnisch laboratorium. Er is hierbij minder controle op het eindresultaat. Bij Kunstgebit Zorgcentrum is het voordeel voor u dat u ‘samen’ met de tandprotheticus aan de prothese werkt waarbij beter naar uw wensen geluisterd kan worden. Dus, is uw gebitsprothese kapot, of bent u toe aan vervanging? Dan moet u bij onze tandprothetici in Veghel, Uden en Horst zijn!

Samenwerkingen
Kunstgebit Zorgcentrum werkt samen met tandartsen, tandarts-implantologen, mondhygiënisten en implantaatproducenten. Door middel van hechte samenwerkingen met andere disciplines, kunnen wij u alle diensten onder één dak aanbieden.