Over ons

COLLEGA’S EN FAMILIES SAMEN VOOR HET BESTE

Kunstgebit Zorgcentrum B.V. is opgericht in het jaar 2006 met zijn eerste vestiging in Horst, Limburg. Destijds begon het als een Tandtechnisch laboratorium die alle tandtechnische werkzaamheden van tandartsen verrichten. In 2008 heeft de praktijk een omschakeling gemaakt tot Tandprothetische praktijk. We hadden een duidelijk doel op oog: gebitsprothese dragers helpen een optimale mondgezondheid en daarbij de functionaliteit te verzorgen en behouden. Er bleek al snel dat er veel belangstelling was voor onze diensten. Daarom openden in 2009 onze deuren ook in Veghel en in 2012 in Uden, beiden gelegen in Noord-Brabant. Nu, jaren verder, heeft de hele familie zich aangesloten aan het team!

Wat is een tandprotheticus eigenlijk?

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten, vervaardigen en verzorgen van uitneembare gebitsprotheses. De tandprotheticus is zowel medisch opgeleid en technisch vaardig, wat wordt gebruikt voor het zorgvuldig vervaardigen van de prothese en het bieden van deskundige nazorg. Het verschil met een tandarts is dat de tandprotheticus geheel zelfstandig alle behandelingen vanaf het begin tot eind uitvoert met oog op het beste eindresultaat. Een tandarts meet alleen de prothese aan en laat het vervaardigen over aan een tandtechnisch laboratorium. Er is hierbij minder controle op het eindresultaat. Het voordeel voor u is dat u ‘samen’ met de tandprotheticus aan de prothese werkt waarbij beter naar uw wensen geluisterd kan worden.

Samenwerking met mondhygiënisten 

Kunstgebit Zorgcentrum B.V. werkt in Veghel nauw samen met mondhygiënisten. Een mondhygiënist is een HBO opgeleide paramedicus die is gericht op de preventie van gaatjes en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist is vrij toegankelijk, wat betekent dat u geen verwijsbrief van de tandarts nodig heeft. Heeft u behoefte hieraan? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.

Andere samenwerkingen

Ook werken wij samen met tandartsen, tandarts-implantologen en implantaat producenten. Door middel van hechte samenwerkingen met andere disciplines, kunnen wij u alle diensten onder één dak aanbieden.