Over ons

Kunstgebit Zorgcentrum B.V. is opgericht in het jaar 2006 met haar eerste vestiging in Horst, Limburg. Destijds begon het als een Tandtechnisch Laboratorium dat alle tandtechnische werkzaamheden van tandartsen verricht. In 2008 heeft de praktijk een omschakeling gemaakt tot Tandprothetische Praktijk. We hadden een duidelijk doel voor ogen: gebitsprothese-dragers helpen een optimale mondgezondheid, en daarbij de functionaliteit, te verzorgen en helpen behouden. Er bleek al snel dat er veel belangstelling was voor onze diensten. Daarom openden in 2009 onze deuren ook in Veghel en in 2012 in Uden, beiden gelegen in Noord-Brabant. Nu, jaren laten, heeft de hele familie zich aangesloten bij het team. Samen dragen we in Veghel, Uden en Horst zorg voor uw kunstgebit en gebitsprothese!

Wat is een tandprotheticus eigenlijk?
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten, vervaardigen en verzorgen van uitneembare gebitsprotheses. De tandprotheticus is zowel medisch opgeleid en technisch vaardig, wat wordt gebruikt voor het zorgvuldig vervaardigen van de prothese en het bieden van deskundige nazorg. Het verschil met een tandarts is dat de tandprotheticus geheel zelfstandig alle behandelingen vanaf het begin tot eind uitvoert met oog op het beste eindresultaat. Een tandarts meet alleen de prothese aan en laat het vervaardigen over aan een tandtechnisch laboratorium. Er is hierbij minder controle op het eindresultaat. Bij Kunstgebit Zorgcentrum is het voordeel voor u dat u ‘samen’ met de tandprotheticus aan de prothese werkt waarbij beter naar uw wensen geluisterd kan worden. Is uw kunstgebit kapot, uw gebitsprothese kapot, of bent u toe aan vervanging? Dan moet u bij onze tandprothetici in Veghel, Uden en Horst zijn!

Samenwerking met mondhygiënisten
Kunstgebit Zorgcentrum werkt in Veghel nauw samen met mondhygiënisten. Een mondhygiënist is een HBO opgeleide paramedicus die is gericht op de preventie van gaatjes en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist is vrij toegankelijk, wat betekent dat u geen verwijsbrief van de tandarts nodig heeft. Heeft u behoefte hieraan? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.

Andere samenwerkingen
Ook werken wij samen met tandartsen, tandarts-implantologen en implantaat producenten. Door middel van hechte samenwerkingen met andere disciplines, kunnen wij u alle diensten onder één dak aanbieden.