Onderhoud prothese

Het is erg belangrijk dat u uw gebitsprothese goed verzorgd zodat u er een lange tijd plezier aan kan beleven. 

Het reinigen van de prothese
Wij adviseren u om uw  gebitsprothese na elke maaltijd goed schoon te maken met een zachte tandenborstel en water. Wij raden het aan om gebruik te maken van het reinigingspoeder van Dentaal-Hygiëne. In de verpakking zitten 4 zakjes met reinigingspoeder waar u 1 maand mee kunt doen. Los de inhoud van een zakje reinigingspoeder op in het prothesebakje met lauwwarm water en roer het geheel door elkaar. Wees voorzichtig met de oplossing want het kan vlekken veroorzaken op kleding. Het kan geen kwaad om de prothese de hele nacht in het prothesebakje met de oplossing te laten zitten.

Wij raden aan om uw prothese bakje ’s nachts uit te doen, maar indien u het toch liever inhoudt, doe de prothese dan tweemaal per dag 15 minuten in het prothesebakje met het reinigingsmiddel. Spoel de prothese goed af met water voordat u deze weer terug in de mond doet.

Voor aanschaf van het product kunt u terecht in een van onze vestigingen. We hebben altijd een ruime voorraad voor u beschikbaar. Deze kunt u dan aan de balie afrekenen.