Implantaat prothese

Wanneer u voor een lange tijd tandloos, bent kan er veel gaan veranderen in uw mond. Doordat er geen wortels meer in uw kaakbot zitten zal de kaak over een lange periode gaan slinken. Daarom is alleen een gebitsprothese soms niet voldoende. Wanneer een rebasing niet meer helpt, wordt het geadviseerd om over te gaan op implantaten. 

Wat zijn implantaten?
Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst door middel van een simpele operatieve ingreep. Dit word tgedaan door een Tandarts-Implantoloog. Door het gebruik van implantaten kunnen wij een gebitsprothese voor u vervaardigen die hierop vast gaat ‘klikken’. De gebitsprothese blijft hierbij uitneembaar. De voordelen zijn dat het slinken in veel mindere maten zal plaatsvinden en het comfort zal toenemen.

Wat als de implantaat prothese losser gaat zitten of te veel eten onder komt?
Ondanks dat implantaten een groot deel van het probleem oplost, zal de kaak langzaam toch blijven slinken. Het volume van uw kaakbot neemt daarbij af en de ruimte tussen de gebitsprothese kan groter worden waarbij het comfort afneemt. De gebitsprothese kan wat losser gaan zitten en/of er kunnen etensresten eronder terecht komen. Dit is op te lossen door middel van een rebasing.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over implantaat protheses? Neem dan contact op met een van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de behandelmogelijkheden en de kosten die daarbij komen kijken.

Drukknop constructie
Staaf constructie